Ask Your Question

Revision history [back]

Including MED_media_url breaks query

RETS URL: http://maxebrdi.rets.fnismls.com/Rets/fnisrets.aspx/MAXEBRDI/login' Username: CCAR_NerdCrossing

Hello,

So to start, we build a RETS interface for a client site about two years ago and it has worked fantastically with little required maintenance. Unfortunately something happened in the past week or two that has caused media images to stop loading. I was able to do some investigation into the system today and this is what I have found:

So, if I submit a query like the following: SearchType=Media&Class=RE_1&Count=1&GroupBy=L_ListingID&Query=(L_ListingID=40783264)&QueryType=DMQL2&Select=L_ListingID,MED_sequence&Limit=100&Offset=0&Format=COMPACT

I get the following output:
<RETS ReplyCode="0" ReplyText="Operation Successful" > <COUNT Records="1"/> <DELIMITER value="09" /> <COLUMNS> L_ListingID MED_sequence </COLUMNS> <DATA> 40783264 0 </DATA> <RETS-STATUS ReplyCode="0" ReplyText="Operation Successful" /> </RETS>

Which is great! I get both the listingID back and the sequence index of the retrieved image. However, as soon as I add to the Select part of the query MED_media_url, the request instead returns this:

<RETS ReplyCode="0" ReplyText="Operation Successful" > <COUNT Records="1"/> <DELIMITER value="09" /> <COLUMNS> L_ListingID MED_sequence MED_media_url </COLUMNS> <RETS ReplyCode="0" ReplyText="Operation Successful" > <COUNT Records="1"/> <DELIMITER value="09" /> <COLUMNS> L_ListingID MED_sequence MED_media_url </COLUMNS> <RETS ReplyCode="20036" ReplyText="Error: Object reference not set to an instance of an object." > </RETS>

It no longer returns any actual data, just an error message! This seems to be some sort of server-side error I'm guessing? I'm not sure. Any assistance would be greatly appreciated!